Založ si blog

F1- Zákaz štartu rus. športovcov chcú tí, ktorých rodné krajiny Ukrajinu okrádajú alebo zlodej kričí chyťte zlodeja – I

Za Hitlera  museli mnohé národy Európy Nemecku zadarmo, ako otroci, poskytovať pracovnú silu. Aj teraz mu ju zadarmo poskytujú. Slovensko, Ukrajina, Rumunsko a i.

 

 

1. Krajiny Únie, na čele s Nemeckom, okrádajú Ukrajinu

 

Väčšina z nás trávila vianočné sviatky so svojimi najbližšími, v teple domova, s tými, na ktorých nám najviac záleží.

Avšak, občania Ukrajiny, tak vplyvom prebiehajúceho ozbrojeného konfliktu, ako aj vplyvom farizejského správania sa zo strany Únie, zo strany našich členských krajín či krajín Európy, už takýto príjemný koniec roka nemajú.

 

Kto všetko môže za súčasné utrpenie Ukrajincov, za sťažené podmienky života ich detí, kto všetko je príčinou nesmierneho trápenia starých ľudí, biedy dôchodcov, na koho hlavy padá vina za ťažké životné podmienky občanov Ukrajiny, kto všetko je oprávnene – z dôvodu svojej chamtivosti a vypočítavosti – tiež vinný za mŕtvych na Ukrajine, za smrť ukrajinských detí, starších ľudí, za smrť mnohých jej občanov?

 

 

Ťažko skúšaná Ukrajina je devastovaná dvoma súčasne prebiehajúcimi zhubnými procesmi závažným spôsobom poškodzujúcimi nielen jej ekonomiku, ale ničiacimi aj zdravie a životy mnohých jej občanov.

Každý z týchto procesov znamená pre ňu a pre jej občanov nesmierne ekonomické škody vo výške stoviek miliárd eur.

Na jednej strane  už dlhé predlhé roky trvajúce a čoraz viac sa stupňujúce priživovanie sa a parazitovanie krajín Únie či celej Európy na ukrajinskej ekonomike prostredníctvom nespravodlivého a nemorálneho bezplatného odčerpávania miliónov jej občanov, a na strane druhej už pomaly dva roky trvajúci krvavý konflikt prinášajúci Ukrajine nesmierne ekonomické škody a obrovský počet mŕtvych.

 

Toto parazitovanie a priživovanie sa členských krajín Únie, krajín Európy, na zbedačenej Ukrajine, spolu s ozbrojeným konfliktom prebiehajúcim na jej území, prináša mnohé obete a nesmierne ekonomické škody jedným, a neskutočné  zisky druhým.

Neskutočné zisky tým, ktorí zúfalú situáciu na Ukrajine využívajú na vlastné obohatenie sa, na zvýšenie popularity svojej politickej strany či osoby v očiach terajších či budúcich voličov, na pomoc ekonomikám svojich krajín na úkor tej ukrajinskej, na úkor všetkých ukrajinských občanov.

 

 

Veď ako ináč ako farizejské možno nazvať správanie sa našich európskych krajín, správanie sa predstaviteľov členských krajín Únie, či aj tých nečlenských, ako aj predstaviteľov Únie, keď na jednej strane oni všetci hlasno poukazujú na to, ako súčasný ozbrojený konflikt škodí Ukrajine, ako ju ničí, akými obrovskými ekonomickými a ľudskými stratami ju zaťažuje, ale už sú absolútne ticho a ani slovom sa nezmienia o tom, ako drasticky poškodzujeme Ukrajinu my, členské krajiny Únie či krajiny Európy.

Kritizujú toho, kto podľa nich spôsobil a kto je vinníkom ozbrojeného konfliktu na Ukrajine, kritizujú ho za obrovské škody a množstvo mŕtvych, ale už v žiadnom prípade nepovedia nič o tom, že zatiaľ čo tento konflikt trvá takmer dva roky, tak  priživovanie a parazitovanie našich krajín na ukrajinskej ekonomike, jej poškodzovanie krajinami Únie a Európy, naše žitie na úkor ukrajinských detí, dôchodcov, na úkor všetkých ukrajinských občanov, tak toto naše vyžieranie ukrajinskej ekonomiky prostredníctvom nespravodlivého bezplatného odčerpávania miliónov jej občanov – podobne, ako aj parazitovanie a priživovanie sa ekonomík bohatších členských krajín Únie či bohatších krajín Európy na slovenskej ekonomike, na slovenských občanoch –  trvá oveľa, oveľa dlhšiu dobu.

 

Bezplatné odčerpávanie občanov z jedných, chudobnejších krajín, a ich zamestnávanie v iných, bohatších, je nespravodlivé v tom zmysle, že kým jedny krajiny vynaložia značné náklady počas dlhodobej prípravy svojich občanov na ich zapojenie sa do pracovného procesu, teda vynaložia značné náklady v dlhodobom procese ich výchovy a vzdelávania, tak iné krajiny takto pripravených zahraničných občanov odčerpávajú a ich zamestnávaním v svojich ekonomikách prichádzajú k obrovským ziskom, bez toho, aby sa podieľali na spravodlivej kompenzácii týchto nákladov.

 

Ona, Ukrajina, každoročne vynakladá obrovské náklady v dlhodobom procese výchovy a vzdelávania svojich občanov. Na náklady  či za peniaze svojich občanov ich pripravuje na zapojenie sa do pracovného procesu, a my si takto pripravených občanov jednoducho od nich stiahneme, bezplatne odčerpeme, bez akejkoľvek snahy o účasť na spravodlivej kompenzácii týchto nákladov.

Ukrajina nám tak, všetkým členským krajinám Únie ako aj ostatným krajinám Európy, šetrí obrovské náklady, ktoré by sme museli vynaložiť na prípravu potrebných pracovníkov z radov našich vlastných občanov, ak by sme nemali k dispozícii tých ukrajinských.

Museli by sme si ich pripraviť na svoje náklady, za svoje peniaze, z našich štátnych rozpočtov.

 

Ale, teraz sa tí pracovníci – tí ukrajinskí pracovníci pracujúci u nás a prinášajúci zisky našim ekonomikám – nepripravujú na naše náklady, za naše peniaze, z našich štátnych rozpočtov, ale na ukrajinské náklady, z peňazí ukrajinských občanov, z ukrajinského štátneho rozpočtu.

My všetci, celá Únia, všetky jej členské krajiny, celá Európa, žijeme aj na úkor Ukrajiny, všetci sa na nej priživujeme, na jej deťoch, na jej starých ľuďoch, na všetkých Ukrajincoch.

Priživujeme sa a parazitujeme na výsledkoch cudzej práce, na výsledkoch, ku ktorým sme ani v najmenšom neprispeli, o ktoré sme sa ani najmenšou mierou nezaslúžili. Priživujeme sa na úkor jej občanov, na úkor mnohokrát hladujúcich, čoraz chudobnejších a uskromňujúcich sa ukrajinských detí a s biedou prežívajúcich dôchodcov.

 

Ukrajina, podobne ako aj Slovensko či Rumunsko, len v oveľa väčšej miere, kruto dopláca na porušovanie  či skôr absolútne ignorovanie jedného z najdôležitejších práv. Svätého práva trhovej ekonomiky, vo všeobecnosti dodržiavaného ľudstvom počas celej jeho histórie, práva na spravodlivú kompenzáciu nákladov z dosiahnutého zisku.

Nedodržiavanie tohto práva, resp. nedodržiavanie práva Ukrajiny na spravodlivú či primeranú odmenu za vykonanú prácu, devastuje jej ekonomiku a veľmi negatívnym spôsobom zasahuje životnú úroveň jej detí, starých ľudí, životnú úroveň všetkých jej občanov.

 

Ukrajina vynakladá náklady v dlhodobom procese prípravy svojich občanov na ich zapojenie sa do pracovného procesu, čiže vynakladá náklady v dlhodobom procese ich výchovy a vzdelávania, a teda každá krajina, ktorá týchto ukrajinských občanov zamestnáva v svojej ekonomike a ich zamestnávaním dosahuje zisk, by sa mala z tohto zisku zúčastňovať na spravodlivej kompenzácii týchto nákladov.

Ale sa nezúčastňuje, a takýmto spôsobom parazituje a priživuje sa na ukrajinskej ekonomike, na ukrajinských občanoch, takýmto spôsobom Ukrajinu a jej občanov okráda.

 

Prečo sa naši predstavitelia, predstavitelia krajín Európy a Únie, nepostavia proti porušovaniu, či lepšie povedané proti ignorovaniu, jedného zo základných práv každého občana či aj každej krajiny, práva Ukrajiny a jej občanov na spravodlivú kompenzáciu nákladov zo zisku, resp. práva Ukrajiny a jej občanov na spravodlivú odmenu za vykonanú prácu?

Prečo sa nepostavia proti porušovaniu tohto práva Ukrajiny, proti porušovaniu tohto práva tou krajinou, ktorej sú oni predstaviteľmi? Prečo súhlasia s týmto vykorisťovateľským systémom tiahnúcim sa európskou históriou už od čias otroctva a kolonializmu, prečo sa neozvú proti súčasnému nespravodlivému systému bezplatného odčerpávania pracovnej sily, ktorý devastuje ekonomiku nielen Ukrajiny, ale aj Slovenska, Rumunska a mnohých iných krajín Európy, či celého sveta?

 

 

Ukrajina, a tiež aj Slovensko,  Rumunsko či aj iné členské krajiny Únie, sú na tom tak isto, ako boli niekedy aj otroci v Amerike, či v európskych krajinách.

Otroci odvádzali prácu, ale už za ňu nič nedostávali. Žiadnu odmenu. Pracovali pre svojho majiteľa úplne zadarmo.

Naše krajiny  tiež odvádzajú obrovskú prácu v prospech bohatších krajín Únie a Európy: Nemecka, Anglicka, Rakúska, Švajčiarska, Dánska, Belgicka, Francúzska a i., prácu spočívajúcu v tom, že každoročne pre nich pripravíme, len na naše náklady, len na náklady našich občanov, množstvá kvalifikovaných pracovníkov. Avšak, za túto našu prácu už nedostávame žiadnu odmenu, tá naša práca nie je zo strany tých krajín, ktoré týchto našich občanov zamestnávajú a ktorým ich zamestnávanie prináša zisk, vôbec ohodnotená.

 

Naši občania sú bohatšími krajinami Únie a Európy bezplatne odčerpávaní a zamestnávaní, a, práve, tá bezplatnosť znamená, že bohatšie krajiny nám za obrovské náklady investované do ich výchovy a vzdelávania, za prácu odvedenú pri ich príprave do roly pracovníkov, nič nedávajú. Ani v najmenšom sa nepodieľajú na spravodlivej kompenzácii týchto nákladov. Nepodieľajú sa na tejto kompenzácii napriek tomu, že tieto náklady prinášajú ich ekonomikám značné zisky.

My, teda tak Ukrajina ako aj Slovensko, Rumunsko či aj ďaľšie chudobnejšie členské krajiny Únie, odvedieme prácu spočívajúcu v príprave našich občanov do roly budúcich pracovníkov.

Odvedieme prácu, ktorá naše štátne rozpočty, nás všetkých, stojí značné náklady, ale už nie sme za túto odvedenú prácu, za náklady vynaložené pri príprave týchto pracovníkov, spravodlivo odmenení tými krajinami, v ekonomikách ktorých sú naši občania zamestnaní a ktorým práca našich občanov prináša zisk. Nie sme odmeňovaní žiadnym spôsobom, za túto odvedenú prácu nedostávame absolútne nič. Presne tak, ako neboli za svoju prácu odmeňovaní  ani otroci. Takýmto spôsobom dochádza k porušeniu jedného zo základných práv každého človeka či subjektu, teda aj práva štátu, práva na spravodlivú odmenu za vykonanú prácu, resp. práva na spravodlivú kompenzáciu nákladov zo zisku.

 

 

Hlasno hovoríme a poukazujeme na škody a mŕtvych, ktoré Ukrajine spôsobuje iný, ale už ukrývame, zatajujeme a sme ticho o miliardových škodách a mŕtvych spôsobených Ukrajine našou vinou, naším dlhoročným vedomým nemorálnym a farizejským konaním voči nej.

Nikto o týchto nesmiernych ekonomických škodách, o týchto obetiach, ktorých príčinou sme aj my, všetky krajiny Únie, všetky krajiny Európy, tak nikto nechce o nich hovoriť. Nič sa o nich nedozviete či nedočítate v žiadnych v médiách, nespomenú to v žiadnej televízii či v rozhlase, z pochopiteľných dôvodov sa na túto chúlostivú tému neodváži ani slovko napísať ani jeden jediný novinár, nepoukáže na to žiadny politik  a ani žiadny ochranca práv, ombudsman, či vládna alebo mimovládna organizácia bojujúca za spravodlivosť, za ochranu práv občanov.

V každej krajine Únie či Európy, ktorá poškodzuje ukrajinskú ekonomiku a jej občanov prostredníctvom bezplatného odčerpávania miliónov ukrajinských občanov a ich následného zamestnávania v svojej ekonomike, je táto tabu-téma starostlivo ukrytá pred zrakmi verejnosti.

 

Jedno zlo v podobe ozbrojeného konfliktu predstavitelia našich krajín vidia, a proti nemu silno protestujú, čo je iste správne, avšak, to druhé, trvajúce oveľa dlhšiu dobu, ničiace a devastujúce ukrajinskú ekonomiku a prinášajúce biedu, utrpenie a smrť mnohým ukrajinským občanom, zlo pomáhajúce krajinám Únie a Európy na úkor Ukrajiny, tak toto zlo zapríčinené krajinami Únie a Európy už žiadny z predstaviteľov týchto krajín nevidí a nepočuje.

Už nik sa proti nemu, proti porušovaniu práva Ukrajiny na spravodlivú kompenzáciu nákladov zo zisku, proti porušovaniu práva Ukrajiny na spravodlivú odmenu za vykonanú prácu, už nikto sa proti tomuto zlu nepostaví.

 

 

Predstavitelia našich krajín, krajín Únie a Európy či predstavitelia Únie, zdôrazňujú, že občania Ukrajiny v terajšom ozbrojenom konflikte prebiehajúcom na jej území zomierajú aj pre naše dobro. Že obetuvávajú svoje životy pre náš bezpečnejší život, pre bezpečnejší život občanov Únie, občanov všetkých krajín Európy.

Tak ak to s týmito vyhláseniami myslia, naozaj, úprimne, ak to nie sú len farizejské výpovede niekoho, komu ide len o  dobro vlastnej krajiny, o dobro občanov svojej krajiny na úkor Ukrajiny, na úkor jej občanov, tak potom máme o to väčší dôvod na spravodlivé vyrovnávanie sa za to, čo nám Ukrajinci už dlhé roky bezplatne poskytujú, na zavedenie spravodlivej kompenzácie nákladov, ktoré Ukrajina vynaloží v procese prípravy tých svojich občanov na ich profesiu, ktorí pracujú v ekonomikách členských krajín Únie či krajín Európy.

 

Je to to najmenšie, čo môžu naše krajiny urobiť v prospech tých, ktorí zomierajú za našu lepšiu bezpečnosť, za lepšiu bezpečnosť našich občanov.

Veď tí naši predstavitelia sami hovoria, že tí Ukrajinci bojujú za nás, za krajiny Únie a Európy. Že zomierajú za nás.

Tak prečo im nepomôžeme s odstránením problému, ktorý ekonomiku ich rodnej krajiny, ich deti, starých ľudí, všetkých ich občanov, nesmierne zaťažuje, prečo im nepomôžeme s odstránením problému, ktorý existuje len našou vinou a ktorý zapríčiňujeme my svojím egoizmom a chamtivosťou, svojou chuťou obohacovať sa na úkor iných, na úkor slabších? Či tie ich položené životy nie sú pre nás dostatočnou odmenou za to, že pomôžeme odstrániť zlo, ktoré im sami spôsobujeme?

 

 

Ide nám, krajinám Únie a Európy, v skutočnosti, o dobro Ukrajiny, o dobro ukrajinských občanov?

Či nám ide len o získanie ďaľšej kolónie slúžiacej potrebám bohatších krajín Európy, o nadobudnutie ďaľšieho obrovského bezplatného zdroja lacnej a kvalifikovanej pracovnej sily pre naše ekonomiky, pracovnej sily pripravenej len na náklady občanov Ukrajiny, na úkor ich detí, na úkor ich všetkých, na úkor ich životnej úrovne?

A tiež aj o získanie obrovského zdroja lacných surovín, ktorými Ukrajina bohate ovplýva, či tak potrebného trhu pre odbyt produkcie krajín Únie a Európy, ktorou sa zaplaví územie Ukrajiny? Presne takého istého bezplatného zdroja lacnej a kvalifikovanej pracovnej sily a presne takého istého trhu pre výrobky bohatších krajín Únie a Európy, akými sú pre našich bohatších súrodencov v Únii aj mnohé  chudobnejšie členské krajiny. Napríklad, akým je pre nich aj naše Slovensko.

 

Na jednej strane sa, v súčasnej, pre Ukrajinu tak nesmierne ťažkej situácii, pasujeme za jej veľkých ochrancov a priateľov, avšak na strane druhej ju a jej občanov naďalej nemilosrdne okrádame a sa na nej dlhodobo priživujeme.

Ale, veď, ochrancovia a priatelia, predsa, neokrádajú toho, koho chcú ochraňovať, neparazitujú na tom, za koho priateľov sa vydávajú. Či?

 

 

 

 

Viac o problematike nespravodlivého bezplatného odčerpávania pracovnej sily zo Slovenska a z Ukrajiny, o konkrétnych miliardových stratách, ktoré týmto dvom krajinám bezplatné odčerpávanie ich občanov bohatšími krajinami Únie a Európy spôsobuje, o nákladoch v desiatkách či stovkách miliárd eur, ktoré Slovensko a Ukrajina vynaložili na výchovu a vzdelávanie tých svojich občanov, ktorí pracujú v bohatších ekonomikách Únie a Európy: viď kapitoly F1, F2, F2.1, F3, F4 súboru „Úniu áno, ale nie takúto“, stiahnuteľného z www stránky ivl.sk [1] (súbor možno z danej www stránky stiahnuť kliknutím na tlačítko: „Download Súbor 2 …“). Súbor „Úniu áno, ale nie takúto“ čerpá zo súboru „Odvďačme sa rodičom“, ktorý tiež možno stiahnuť z www stránky ivl.sk [1] (súbor možno z danej www stránky stiahnuť kliknutím na tlačítko: „Download Súbor 1 …“).

 

Príspevok bude pokračovať ďaľšou časťou.

 

[1] https://www.ivl.sk

F2. 3- Zamlčiavaním pomoci Ukrajiny krajinám Únie a Európy ju nesmierne poškodzujeme

06.04.2024

Drvivá väčšina občanov Únie a Európy nevie, že účelovo zahmlievaná pomoc Ukrajiny v prospech ich krajín je omnoho väčšia, než pomoc ich rodných krajín Ukrajine. To účelové zahmlievanie má veľmi dobrý dôvod. Ak by sme Ukrajine vracali len 10 eur za každý deň, ktorý odpracuje jej občan v krajinách Únie či Európy, ročne by sa jej vrátilo viac než 22 miliárd [...]

F2. 2- Jednou rukou Ukrajine dávame, a tou druhou ju oveľa rýchlejšie okrádame-II.

31.03.2024

Ochotne sa, krajiny Európy, pýšime a poukazujeme na to, čo im, Ukrajincom, dávame, ale už ani slovkom nespomenieme, čo od nich, zadarmo, už dlhé roky dostávame. Ak by sme Ukrajine vracali len 10 eur za každý deň, ktorý odpracuje jej občan v krajinách Únie či Európy, ročne by sa jej vrátilo viac než 22 miliárd eur. To by z našej strany nebola žiadna charita, ani dar, [...]

F2. 1- Jednou rukou Ukrajine dávame, a tou druhou ju oveľa rýchlejšie okrádame-I.

29.03.2024

Ak by sme Ukrajine vracali len 10 eur za každý deň, ktorý odpracuje jej občan v krajinách Únie či Európy, ročne by sa jej vrátilo viac než 22 miliárd eur. To by z našej strany nebola žiadna charita, ani dar, či pôžička, ale len časť z toho, čo sme mali Ukrajine už dávno vracať, na čo má Ukrajina svätý nárok. 1. Okrádate nás a vyžierate, [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Strach, hnev, beznádej, úzkosť. Odborníci radia, ako zvládnuť pocity po atentáte na premiéra

17.05.2024 13:36

Zdrojom stresu a znepokojenia môže byť aj sústavné sledovanie správ, verejných vyjadrení alebo diskusií na sociálnych sieťach.

Lebanon Israel Palestinians

Izrael útočil na oblasti na juhu Libanonu

17.05.2024 13:11

Libanonské šiitske hnutie Hizballáh v posledných dňoch vystupňovalo svoje útoky v pohraničných oblastiach.

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.

Ivan Vlček

Mysleli sme si, že vstup do Únie bude pre nás dobrodením. Bohužiaľ, ukazuje sa čoraz väčším trestom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9768x
Priemerná čítanosť článkov: 1628x

Autor blogu

Kategórie